Proton SAGA 2019 - Yang Korang Perlu Tahu (Part 01) | (Ep 09)

  • 🎬 Video
  • ℹ️ Published 2 years ago
preview_player
UCtZpEhdFGEDB9v_5-n-vGPw


Nak beli Saga Baru?
Whatsapp kami di sini:

Atau Call: 012-778 6306 (Hisham)

#Proton_0127786306

➔ Tonton Juga

🔭 Tripod Camera Murah:

💡 Lampu Studio Budget RM69 sahaja:

📷 Camera yg Saya Guna:

🚗 DashCam Kereta yg Saya Guna:

⌚️ Jam G-Shock Saya:

🎤 Wireless Microphone yg Saya Guna:

💻 Laptop Yang Saya Guna:

➔ Follow Saya

Credit: RomanSenykMusic
___________________________________________________

NOTA: 謝謝你們
Akhirnya.. model ni telah pun dilancarkan setelah lama menjadi bahan bualan dikalangan netizen di Malaysia sejak beberapa bulan yang lalu.

Apa yang memeranjat untuk versi Saga 2019 kali ni, bukan sahaja diorang faceliftkan bumber depan belakang sahaja, malah diorang upgrade juga daripada Transmisi CVT kepada Automatik, Floating Head unit yang baru siap dengan skrin sentuh dan paparan monitor, dengan console tengah dashbord yang berubah lebih menarik, gear knob, meter cluster dan banyak lagi item-item yang dikemas kini, dan paling memeranjatkan adalah harga yang diberikan. untuk model yang paling premium sekali adalah RM38,900 iaitu turun dalam 2 ke 3 ribu daripada harga model Saga 2016.

Syabas. Betul-betul agresif Proton bangkit kali ni..

💬 Comments
Author

Senang cerita... Most of all proton cars handling mmg baik, better than perodua..
Minyak tu subjektif, tengok acana kaki control accelerator paddle..
Setiap brand ada fungsi memasing

Author — M.C Raz

Author

Byk2 org review mmg bro ni je review aku paling suka skrg. Mmg dok tggu video dia out pasal saga. Penyampaian direct yg penuh informative and xrasa mcm terlalu padat and sgt santai. Vid yg baik.

Author — Azhar Usman

Author

Dah banyak saya tengok review saga 2019. Yang ni yang paling lengkap setakat ni. Comparison fuel consumption dengan bezza tu bagus sangat. Atleast pembeli jelas apa lebih dan kurang yang kita boleh dapat dalam jurang 8ribu tu. Excellent bro! New subscriber here 👍

Author — Marina Sihite

Author

i think this is the best saga review there is, very detailed, showcasing all the stuffs that everyday user wants to know. part harga tu betul sgt, semua org nak tau harga dgn insurance, thnx abg nazz, please keep up the good work. im a loyal subscriber from now in.

Author — dibdiblicious

Author

waaa... terima kasih video ni byk membantu.. Saga 2019.. mmg berbaloi utk dimiliki.. superb♥️

Author — Hafiz Zinta

Author

The new Saga 2019 is lit! 🔥🔥🔥 Facelift dia nice gila. Banyak improvement luar & dalam!

Author — Dapur Biru

Author

Betul² sempoi Nazz! Walaupun sempoi, cara penyampaian jelas dan maklumat yang diberikan benar² ringkas dan padat. Teruskan bro! Keep it up!

Bab kereta pulak, dari sudut exterior memang agak gah lebih² lagi rim bersaiz 15" tu. HU pulak jenis floating, benar² up to date. Dalam erti kata lain, amat berbaloi dengan harga yang ditawarkan.

Untuk improvement pulak, details yang kecil seperti butang penghawa dingin, leather wrapped steering dan sebagainya kalau boleh diperbaiki dengan lebih baik.

Just my 2 cents, jangan kecam saya.

Author — Mac

Author

10:16 - Fuel Consumption
10:38 - Harga OTR + Insurance

Author — Ahmad Farris

Author

Tahniah bro. Review yg menarik👍🏼 Jelas & padat. In Shaa Allah dapat membantu bakal pembeli Saga 2019 ni.

Author — Qamar Tawfiq

Author

Caya laa bro nazz.. Aku baru² ja follow bro ni.. Tpi rsa ttarik sgt sbb style ada.. Gaya pnyampaian pun bgus.. Org snang fhm.. Plus pengetahuan yg luas.. Keep up the good work mate.. Salam dari sabah..
#peacenowar

Author — Alex Schroder

Author

Tahniah bro.cara penyampaian yg lancar dan pasti.kita sbg pendengar pon selesa mendengar setiap butir maklumat tanpa diselangi perkataan aa aa .keep it up.terbaekk 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Author — Zool GhostRider

Author

cukup murah dan berbaloi, gearbox automatic 4 speed with sport mode pun better dari cvt, dapat kurangkan kos maintenance disitu, leather wrapped steering... tu owner boleh bikin sendiri dikemudian hari, no biggies... rakyat Malaysia kreatif belaka, takde hal, dengan pricetag yg berpatutan. Satu lagi respect untuk Saga 2019, takde automatic on/off engine system, annoying sistem, plus Saga 2019 is better looking, 👍👍👍

Author — TheWanz123

Author

2 lagi 'Bom' Proton blm keluar..
😁

Good presentation broo..
xsabar nk tunggu bro test drive kereta Saga baru tu..
💪💪💪💪💪💪

Author — Siko Leyley

Author

Tahun ni nak beli saga premium bukan apa sbb thn ni kawin, istri org jhor. Jdi sdiakan kereta. 🤣🤣 Rumah dah ada, next kereta. 💪💪 Hidup bersederhana. Target nak beli 4wheel tpi tggu gaji naik bru fkos bli apa yg dihajati 💪

Author — Zarin Borneo

Author

Dah test drive dah bezza Dan saga baru...paling best aku suka Proton saga kerana comfortable handling and design dia.. kalau pasal bezza best jugak tapi Tak lah comfortable sangat. Bukan nak save minyak kuat sangat pun. Lebih prefer comfortable sebab selalu travel untuk kerja. Tak minat bezza just because nak jimat minyak takde comfort pulak.... Going for new saga ...thanks for the review though

Author — Inderjit Singh

Author

Pengiraan yang berguna bagi pemandu Grab

Bagi varian Saga Stardard AT dan Bezza 1300X Auto

Beza harga Bezza 1300X Auto lebih mahal pada RM 7500

Kos pemilikan pada harga petrol RM2.08
Andaian : 30000km setahun pada masa 9 tahun iaitu 270000km

Saga Fuel Consumption (purata) 15.4 km/l (urban + highway).
Kos Penggunaan petrol 9 tahun : 30000 X 9 X 2.08 / 15.4
Lebih kurang = RM 36, 468


Bezza FC (purata) 17.9km/l (urban + highway)
Kos Penggunaan petrol 9 tahun : 30000 X 9 X 2.08 / 17.9
Lebih kurang = RM 31, 374

Penjimatan minyak berpehak pada Beza adalah = RM 5, 094

Tetapi dari segi hutang

Beza harga beli - penjimatan petrol = RM 7500 - RM 5, 094
Saga menang dari segi kos pemilikan = RM 2406

Ini adalah kiraan kasar berdasarkan figure yang diberi oleh kawan-kawan. Ini adalah semata-mata figure saya. Bagi kos workshop tanyalah diluar sana. Tepuk dada tanya selera

Author — Muzaffar Mohamad

Author

PerBezzan Saga 2019 dengan Bezza: push start button 🔳, shark 🦈 fin antenna 📶, leather wrapped steering, fuel ⛽ consumption, DRL, rear seat 💺 comfort, NVH, rides & handling...

Author — Amir L

Author

Tepat padat dan santai. Suka review dia. Lekaih test drive.. Pakcik tak sabar tunggu review Tuan Nazz !

Author — Nizan Arshad

Author

Perjelasan sangat jelas tq tuan..
Plan nak bli satu kereta antara Saga dan Axia...
Mana yg terbaik..👌

Author — AnakSarawakBorneo

Author

KUALA LUMPUR (Jan 10): National carmaker Proton Holdings Bhd’s Proton X70 was named the winner of the Midsize Crossover & SUVs 5 Seaters category, as well as the Overall Car of the Year 2019, for the 18th Malaysia Cars of the Year awards.

In a statement today, Proton said its recently-updated Proton Saga was also a winner, picking up the Entry Level Sedan & Hatchback prize, while its chief executive officer Dr Li Chunrong was honoured with the Automotive Man of the Year award.

The car maker said the Proton X70 being named the Overall Car of the Year 2019, marks the first time a Proton model has won the prestigious award.Tahniah pada salecar proton... Alhamdullilah

Author — Lanun Zahury