Modem Huawei b310 sambung external Antena parabolic

  • 🎬 Video
  • ℹ️ Description
preview_player
UC8YETs58UqBrPKd3aoHNdVw

Hari ni dapat soalan Huawei b310 boleh ker sambung dengan external Antena parabolic Dan macam mana prestasi speed Dia..

💬 Comments
Author

Bang, kalau pakai Antena dari booster, nak convert dari port antena booster (macam cable satelit astro) ke port antena b310 ini, pakai cable nama apa bang...?

Author — Weet Fansub

Author

Salam. Mcm mana nak beli antenna tu dan pasangnya? Sy pun guna router tu.

Author — English With Madam Nina

Author

Bos... Saya dah beli parabolic antenna ni.
Tapi yang saya x tahu nak pilih cable apa ye sesuai utk modem ni.

Author — Amar Parizal

Author

bang kalau kawasan kampung line kadang2 ada kadang2 takda boleh pakai ke parabolic ngan modem macam ni. contohnya kat rumah selalu dapat line H atau no service.

Author — Ahmad Khuzairi

Author

Bang tplink mr600 dgn b310 mana lagi better dari segi speed dgn connection stability?

Author — wmrafiq91

Author

Parabolic model apa yang paling padu untuk b310 ni bro?

Author — Ismail Aizat

Author

Kalau jarak pencawang dgn rumah around 2.4km ja, perlu parabolic jugak ea boss?ke ada antenna yg lagi murah yg dh cukup cun utk jarak mcm tu?

Author — Jimmy

Author

Bang nk tanya, kalau dh pasang parabolic tu dia akan naikkan semua line ke?contoh maxis, celcom,digi?ke hanya sim yg dimasukkan dalam moderm tu shja?

Author — Nizam Mohamed

Author

Assalamualaikum. Bang, saya nak tanya, kalau tp link mr600, sesuai / compatible ke dgn re300 Ac1200 wireless WiFi range extender? Sah di sisi undang2 tak bang?

Author — Muhamad Abdillah Rosmin

Author

Bang, berapa modal b310 + external antenna parabolic? Dan b310 boleh support berapa device?

Author — Afiq Hilman

Author

Salam bang. Pkai plan maxiss apa ye? Ada tanam ovpn ke dlm b310 utk dapat speed tinggi?

Author — EzzatZainal TV

Author

Bang, antenna parabolic ni sesuai ke ngn modem b715 ? Saya pakai plan infinite digi rm150 selalu dpt speed bwh 40 mbps je.. laju mmg laju tapi dgn harga 150 sebulan agak berbeza berbanding unifi fibre 30mbps/rm80.. tmpt sya fibre x msok lagi..

Author — Mohamad Shahrizan

Author

Salam bang, tumpang tanya kalau nk pakai pigtail utk b310, connector yg mcm mana / berapa panjang sesuai?

Author — Ah Hui

Author

Bang, sy baru pasang para + b310... tp rasa nya speed test dlm 30mbps je before dan after.. setting pada hmanager dah select ke external antenna.. dan dah try set ban3/7... mcm same je.. ade cara lain x? Tq

Author — TH8 Tink

Author

B10 ni, kalau pakai external antenna, cuma plug n play ke? atau nak kena setting?

Author — Ardy Fit

Author

Fuuhhh ngam brader..da boleh cuba ni..tggu parabolic sampai je ni..apa2 pon thanks video n penerangan sgt membantu..cuma waktu live video gambar kt pc tak berapa jelas sbb jauh..terbaikk

Author — Sha Fiq

Author

Bang, nak tanya kalau parabolic tu kita letak at piring astro sekali boleh tak? Sama ke kedudukan astro tu dengab tower internet?

Author — Mohamad Fitri

Author

salam bang, ada tak modem/router bajet bawah 200 yg support parabolic ni.

Author — Muhammad Syukrie Selamat

Author

Assalamualaikum bos.. modem ni boleh ke sambung dgn antena piring astro pvr yg 2 cable.. connector perlu tukar yg lain atau boleh guna plug n play yg astro punya.. piring astro x modi parabolic.. ada progress x dari segi speed mbps

Author — ajib razif

Author

Antena parabolic ke power tarik signal atau antena lpda bang?

Author — MOHD MUSTAKIM MOHD NAZRI